Ускоковић прекомандован у Звезду!

Дете Црвене звезде, Алекса Ускоковић, у предстојећој сезони заиграће у црвено-белом дресу.

Фото: АБА лига

Талентовани плејмејкер рођен 30. августа 1999. године, са Црвеном звездом је потписао уговор у трајању од четири сезоне. Током претходне две сезоне, 190 центиметара високи организатор игре наступао је за ФМП.

Ускоковић је био један од најзапаженијих играча у саставу Црвене звезде који је 2016. године стигао до финала јуниорског турнира Евролиге у Берлину. Што се тиче репрезентативних успеха, био је капитен јуниорске репрезентације Србије која је освојила златну медаљу на Европском првенству 2017. године.

У сезони 2018/19. за тим из Железника је просечно бележио 7.2 поена, 2.8 асистенција и 2.3 скока за нешто више од 17 минута проведених на паркету. Што се тиче бројки, минула сезона у дресу „пантера“ за Алексу Ускоковића била је нешто слабија. На терену је просечно боравио око 12 минута и за то време је просечно бележио 4.8 поена, 2.7 асистенција и 1.4 скока.

Алекса Ускоковић је други играч који је овог лета дрес ФМП-а заменио Звездиним, а свега дан раније Алекса Раданов је из исте средине прекомандован у тим са Малог Калемегдана.