Успешна акција Звезде и звездаша – новац од карата дониран Тиршовој и Манастиру Света Петка

Фудбал се вратио на „Маракану“, а у 28. колу Суперлиге Србије, фудбалери Црвене звезде су пред преко 14.000 навијача савладали Радник из Сурдулице резултатом 4:1. Утакмица са Радником није имала такмичарски карактер пошто је Звезда недељу дана раније освојила 31. титулу на Бањици, али је зато имала хуманитарни карактер.

Навијачи су коначно били у прилици да испуне трибине стадиона и поздраве шампионе, а карте су се продавале по симболичној цени од 75 динара. Још пре почетка пандемије корона вируса, одлучено је да ће сав приход од карата бити дониран дечјој клиници у Тиршовој и Манастиру Света Петка у Церањској Реци, на Косову и Метохији.

Како се наводи на страници „Фондација Делије“, од продаје улазница за меч са Радником прикупљено је 619.725 динара.

„Наш клуб се одрекао прихода од улазница против Радника и том приликом је скупљено 619.725 динара. Половина новца иде за дечију клинику у Тиршовој, а друга половина за манастир Свете Петке у Церањској Реци, на Косову и Метохији. Отац Јован, једини житељ ове светиње планира изградњу улазне капије у порту манастира. Браћа из Москве, навијачи Спартака, већ су раније донирали 1.000 евра за ову сврху“, наводи се у објави.