Утисци после велике победе у Суботици!

После феноменалне и узбудљиве победе наших фудбалера над Спартаком из Суботице од 2:1, Његош Петровић и Дејан Станковић су пренели своје утиске утакмице и очекивања у следећих недељу дана уочи меча са италијанским Миланом.

Фото: ФКЦЗ

О данашњој утакмици Његош Петровић је имао следеће речи:

– Изузетно тешко гостовање и напета утакмица. Био је ово прави дерби кола, а да је више оваквих мечева, сигуран сам да би квалитет лиге био на знатно вишем нивоу.  Било је јако тешко играти, створили смо велики број прилика, а Бог нас је на крају наградио за игру коју смо приказали. 

О томе да је наш тим претио свих 90 минута против Спартака као и против Милана, Петровић је дао своје мишљење:

– Велики број шанси утиче на самопоуздање, са друге стране мислим да смо утакмицу требали раније да решимо. Као и против Милана и са Спартаком смо створили велики број прилика за гол, радимо доста на завршници, међутим мораћемо да наставимо тако, верујем да ћемо временом лакше постизати голове.

Црвено-беле у четвртак очекује реванш меч у оквиру 1/16 финала Лиге Европе против Милана, а везни играч нашег тима је реко да је главни циљ пролазак у следеће коло такмичања.

– Није рано причати о Милану, сада када је утакмица против Спартака завршена, сву пажњу усмеравамо ка реваншу. Имаћемо времена да анализирамо утакмицу коју смо одиграли на нашем стадиону, али оно што је сигурно идемо на победу и пролаз – закључио је Његош Петровић.

Фото: Мондо

После Његоша Петровића, и Дејан Станковић је изнео своје утиске.

–  Препоносан сам на своје играче. Уопште није било лако после утакмице са Миланом где смо изгубили доста снаге и енергије, али сам задовољан свим што смо урадили. У утакмицу смо ушли са два шпица, можда смо оставили мало празнине у средини. Имали смо добре прилике у првом полувремену – три или четири конкретне шансе. Примили смо гол, то мора и нама некад да се деси, али смо се добро консолидовали на полувремену и у другом играли “викторије”, не знам статистика шта каже. Лопта једноставно није хтела у гол, али како иде игра тако иду и прекиди. Ми тачно знамо које зоне играмо и како да нападнемо. Није то случајно,  доста голова смо тако постигли и то је једна од важнијих ставки у нашем спремању. Тако да сам још једном поносан и капа доле момцима који су данас изашли на терен. Када би се сваке недеље игралоовако, порастао би ниво фудбала у  нашој лиги – истакао је Станковић.

Црвену звезду у четвртак очекује друга утакмица 1/16 финала Лиге Европе са Миланом, где ће наш тим гостовати на познатном „Ђусепе Меаца“ стадиону после ремија у Београду (2:2).

– Очекујем да се играчи добро одморе пред утакмицу са Миланом. Доста смо се потрошили данас. Терен није био баш најбољи, али како нама тако и њима. Да се одморимо па да видимо ко је здрав ко није, картоне и остало знамо – закључио је Станковић.