КК Црвена звезда: странци могу својим кућама

КК Црвена звезда обуставила је све активности након увођења ванредног стања у Републици Србији, а страни кошаркаши су добили дозволу да оду својим кућама.

КК Црвена звезда мтс обавештава спортску јавност да је у складу са одлуком о увођењу ванредног стања у Републици Србији, због опасности од ширења вируса Цовид 19 обуставио све активности сениорског тима, млађих категорија клуба и школа кошарке до нормализације стања у Републици Србији.

Управа КК Црвена звезда мтс је након проглашења ванредног стања и у новонасталим околностима одржала састанак са тренерима и играчима свих селекција и донела следеће одлуке: Већина страних играча је на лични захтев отпутовала својим кућама, осим Мајкла Оџа и Стратоса Перпероглуа који се тренутно са породицом налази у Београду у наредним данима донеће одлуку о евентуалном останку у Београду или одласку у Грчку.

Сви домаћи играчи сенироског тима и млађих селекција, као и тренери, су ту са својим породицама у својим домовима и поштују све препоруке надлежних државних органа и клуба, док је у менаџменту уведено дежурство у складу са мерама државних органа. По нормализацији и елиминисању здравствене угрожености грађана Србије договорено је да се сви страни играчи врате у Београд и заједно са домаћим играчима наставе са својим редовним обавезама у клубу, како би се сезона привела крају.

КК Црвена звезда мтс као једна од националних спортских институција делиће у потпуности судбину ове земље и друштва у коме живи и ради. Када спорт и кошарка поново буду дошли на ред, наш клуб ће се залагати да се сва такмичења заврше на терену и да се шампиони проглашавају након победа на паркету.

Имајући у виду да је сада национални приоритет очување здравља и људских живота, било би добро да се сви солидаришемо и концентришемо у циљу превазилажења овог великог глобалнпог изазова који једини заједнички можемо да победимо. Имаћемо довољно времена да пронађемо решења за окончање такмичења на спортски начин т на терену, без икаквих прекрајања табела и неумерених изјава када им није ни време, ни место. До тада, чекајући боља времена, не желимо на било који начин да утичемо на нешто што је много важнија утакмица од оне на кошаркашком терену – борба за живот наших грађана.