Ватерполисти немоћни против моћног Солнока

Нису успели ватерполисти Црвене звезде да пруже озбиљнији отпор Солноку и претрпели су убедљив пораз (12:20) у првој утакмици полуфинала ЛЕН Еврокупа. Мађарска екипа је 2017. године била првак Европе, а тадашњи битан шраф у базену, а сада тренер – Живко Гоцић, оформио је ове сезоне респектабилну екипу у којој су између осталих и српски ватерполисти Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Радомир Драшовић. Реванш се игра за недељу дана у дворани „Тицалигети“ у Солноку.

фото: СД ЦЗ

Већ половином прве четвртине гости су стекли три гола предности. Разлику су рутински одржавали, а у финишу првог полувремена и знатно повећали, када је било 9:4. Након треће четвртине коју су и најбоље одиграли, предност је износила чак осам голова. Та разлика остала је на снази до краја утакмице, па црвено-беле очекује „немогућа мисија“ у Мађарској.

Најефикаснији у тиму Александра Филиповића био је Вељко Танкосић са 3 постигнута гола, по 2 су уписали Гаврил Суботић и Иван Басара, док су по гол постигли Вукићевић, Радовић, Шулц, Смиљевић и Милојевић.