Ватерполисти поражени у Херцег Новом

У 11. колу Триглав регионалне ватерполо лиге, а другом колу доигравања од 1. до 5. места, ватерполисти Црвене звезде су изгубили на гостовању у Херцег Новом. Јадран Царине је био бољи од црвено-белих резултатом 16:7, а Милановићев тим је успео да пружи отпор домаћину у првој четвртини и само у једном тренутку да пређе у вођство.

Након уводног вођства домаћих од 2:0, Звезда је успела преко Марка Радовића и Вељка Танкосића да изједначи до краја прве четвртине. Почетком другог периода Никола Рађен је донео вођство нашем тиму, али је онда уследила канонада Јадрана који постиже шест узастопних голова и стиже до 8:3. До краја првог полувремена екипе су постигле по још један гол, а стрелац за Звезду био је Филип Радојевић. Ватерполисти Јадрана су константно увећавали предност која је на крају треће четвртине износила 13:6, а два гола за црвено-беле постигли су Петар Касум и Иван Гусаров. До краја меча Звезда је још једном затресла мрежу преко Вука Милојевића, док су домаћи то учинили још три пута за коначних 16:7.

Већ сада је јасно да ће Црвена звезда окончати регионални шампионат као петопласирани тим. Утакмице у Дубровнику са Југом и Јадраном у Сплиту биће ревијалне за црвено-беле, али не и за домаћине, и послужиће Милановићу као припрема за домаћи шампионат у којем су амбиције највеће могуће. Наредни меч ватерполисти Црвене звезде играју већ у понедељак, 17. фебруара, од 19 часова у Дубровнику.