Велика победа Црвене звездe!

Кошаркаши Црвене звезде поново су савладали екипу Цедевита Олимпије резултатом 89:72. Овога пута доста лакше су црвено-бели стигли до тријумфа у заосталој утакмици 24.кола АБА лиге у хали „Стожице“. Звезду су до ове врло важне победе предводили Огњен Добрић са 26 поена и Џордан Лојд са 21. 

фото: Цедевита Олимпија

Након победе црвено-белих пре 4 дана у Београду ова два тима опет су одмерили снаге у још једној заосталој утакмици. За разлику ид тог меча, Дејан Радоњић је на овој утакмици имао на рспологањау Лендрија Нока, који није био регистрован у тренутку отказивања прве утакмице. Још увек је Звезда ослабљена за Марка Јагодића Куриџе, који је повређен и како је најављено биће ван тима око 3 недеље.

Стартну поставу на овом мечу чинили су: Волден – Лојд – Лазић- Давидовац – Ноко.

Капитен Бранко Лазић отвара утакмицу тројком, баш као и пре 4 дана у Београду. Уследила је сериха домаћих ид 7:0. Као и у прошлом сусрету ова два ривала виђена је ефикасна игра током првог периода, који је завршен резултатом 23:20. Већи део прве четвртине „Змајеви“ су били у вођству, али сјајном мини серијом Огњен Добрић доводи свој тим до преокрета на 1:30 до краја првог периода. Ипак, уследио је брзи одговор Перија, који са 5 везаних поена враћа предност домаћих.

Другу деоницу Звезда отвара серијом 7:0 за нови преокрет, а домаћи орве поене постижу тек након скоро 3 минута игре. Мало другачија слика виђена је у другој четвртини, у односу на врло ефикасну прву. Док је наш тим имао сличан нападачки учинак, кошаркаши Цедевита Олимпије су доста теже долазили до поена. Тројком расположеног Огњена Добрића у последњој секунди полувремена Звезда на одмор одлази са двоцифреном предношћу 44:32. Много боља одбрана изабраника Дејана Радоњића свела је домаће на само 9 поена током друге четвртине.

Брзо Звезда долази до максималних +17, али одмах су домаћи одговорили серијом 8:0 и вратили једноцифрени заостатак, а убрзо долазе и до само -5. Цедевита Олимпију је практично сам водио невероватни Кендрик Пери, који је погађао много тешких шутева, а у једном тренутку имао је 29 постигнутих поена од укупно 53 своје екипе. На крају треће четвртине резултат је био 56:63.

Опоравила се Звезда од налета домаћих и на почетку последњег периода сјајни Огњен Добрић тројком враћа свој тим на двоцифрену предност. Ти моменти су на крају били и кључни, јер је одбијен притисак „Змајева“ и одличном игром црвено-бели константно су повећавали предност. У последња два минута наша екипа долази до +17 и решава питање победника. Велика победа Црвене звезде!