Врела ноћ пред Станковићем: Са ким кренути по пролаз?

Црвена звезда сутра од 20:30 игра реванш утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Пред црвено – белима је чиста ситуација. Нашем тиму игра само победа, и то победа од два гола разлике, како би обезбедио пролаз у наредну рунду такмичења. Са те стране, шеф стручног штаба нашег тима нема шта да размишља. Мора се играти офанзивно и нападачки, али топла ноћ пред нама може бити још врелија нашем стратегу, пошто „знакови питања“ стоје изнад сваке линије тима.

ДА ЛИ РИЗИКОВАТИ С ГАЈИЋЕМ, ПАНКОВ УЗ ДРАГОВИЋА 

Милан Гајић је на мечу у Казахстану зарадио неугодну повреду рамена. Како се може чути, лекари су „наместили“ то раме и он конкурише за сутрашњи меч, иако је прескочио дуел са лучанском Младошћу. Међутим, поставља се питање, да ли треба ризиковати са ровитим играчем? Повреда Гајића није теже природе, али може лако да се обнови након неког контакта током меча, што може да захтева измену и промену договора.

Природна замена је Марко Гобељић, али Звездин универзалац није у првом плану на старту сезоне. Ераковић се није снашао у суботу на позицији десног бека, а ништа бољи није био ни Бакајоко на првој суперлигашкој утакмици, иако је на припремама показивао позитивне стране на десном беку. Дегенек је умео да одигра на десној страни, али је питање да ли ће у овако битној утакмици добити такву улогу. Иако је прошле сезоне у Тирани, играо на левој страни.

Драговић је сигуран на штоперској позицији, а чини се да је нешто ближи старту Раша Панков. Иако је Звезда имала проблема са скоком и прекидима у првом мечу, због морања победе и високог стајања последње линије, мала је вероватноћа да ће стартовати Бабић, који је рањивији на брисаном простору, иако би његов скок био од значаја сутра увече.

КАНГА ОД СТАРТА, КО УЗ ЊЕГА

Нема сумње да ће Гелор Канга стартовати сутра увече. Звездин везиста воли велике мечеве, притом је наш тим проиграо прошле недеље када је он ушао у игру. Његов пас и шут могу да олакшају живот Дејану Станковићу, па нема сумње да ће омалени Габонац заузети место у стартној постави.

Велика дилема је ко да игра уз њега? Крстичић и он су на моменте одлично деловали у другом полувремену против Каирата. Технички и фудбалски, тај двојац би донео „јачину“ на лопти и сигурност у креирању, али би трпела „физика“. Саного својим физичким потенцијалом може да се носи са Кантеом и везним редом Каирата, притом би деловао као осигурач Канги када је дефанзива у питању. Из тог разлога пред Станковићем је озбиљна дилема, кога упарити са Кангом.

ФАЛКО МОРА НА ТЕРЕН, АЛИ ИСТО ТАКО И БЕН

Звезда има одличан квалитет у офанзивним везистима, и колико је то слатка мука, исто тако је и горак проблем. Фалко је луцидан фудбалер и доведен је управо да игра овакве мечеве. Види се код њега велика техничка супериорност и фудбалска елеганција. Жељан је игре и став јавности је да за њега мора имати више простора у игри.

С друге стране, Бен је увек био човек одлуке када се отпише. Давао је голове у квалификацијама за ЛШ, нокаут фази, дербијима, за трофеје… Иако је лошије ушао у сезону, његов осећај за гол, много пута је доносио радост Звезди. А најопаснији је када га сви отпишу као сада. Луцидан је и уме да се нађе на правом месту у право време.

ДИОНИ, ПАВКОВ, КРСТОВИЋ ИЛИ МОЖДА БЕН 

Највећи проблем од старта сезоне, Звезда има у самом врху напада. Иако нападачи живе од везног реда, утисак је да ни они не учествују довољно у игри. Павков је на утакмици у Алматију био више на средини терена, без неког утицаја на игру и притисак на дефанзивце ривала.

Диони је с друге стране жељан доказивања, покушава да буде стално у кретњи и да врши пресинг, али сем жеље, за сада ништа није показао. Још увек се види да није уигран с остатком тима, а с друге стране, евидентно је да не стоји најбоље ни са физичком спремом. Изгубио је на брзини и стартности, што је његова најјача страна.

Крстовић је добио прилику против Војводине и Младости и види се да је још увек млад и зелен у неким ситуацијама. Улог сутра увече је огроман и тешко је веровати да би терет европске јесени пао на младог нападача.

Последња опција, не и најмање реална, јесте Бен у шпицу напада. Умео је Дејан Станковић да репрезентативца Комора гурне у сам врх напада. Бен воли да има слободу, да „лута“ у последњој трећини терена, и не би било изненађење да се Дејан Станковић одлучи за њега. Поготово што би то отворило позицију Пипу Фалку на крилу, са којим би Звезда имала четири фантастична офанзивца у последњој трећини терена, способна да кроз посед и креацију, донесе превагу нашем тиму. Проблем у тој поставци би била „снага“ са којом би се наш напад сусрео са високим и снажним штоперима Каирата.

Потенцијални састав:

Борјан, Гајић (Гобељић), Драговић, Панков, Гајић, Канга, Саного (Крстичић), Фалко (Бен), Иванић, Катаи, Бен (Диони)

Нема сумње да је много дилема пред Дејаном Станковићем ове вечери. Циљ и план су јасни, победа и пролаз у треће коло. Сад је потребно пронаћи добитну комбинацију на терену која ће обезбедити прогрес.