ВРЕМЕПЛОВ: Црвена звезда – Јанг Бојс 5:2

Пре 15 година Црвена звезда избацила је Јанг Бојс у квалификацијама за Лигу шампиона. Време је да се историја понови!

Црвена звезда и Јанг Бојс укрстили су копља 15 година раније, али не на стадиону „Ванкдорф“, већ у Цириху. Стадион Јанг Бојса био је у процесу реконструкције за Европско првенство, а тим из Берна угостио је Црвену звезду у 2. колу квалификација за Лигу шампиона на стадиону „Хардтурм“. Љупко Петровић определио се да следећа једанаесторица почну утакмицу: Дишљенковић, Ђорђевић, Дудић, Миладиновић, Баста, Попов, Станчић, Перовић, Јанковић, Пантелић и Жигић. Шансу у другом полувремену добили су Миловановић, Тинтор и Бишевац.

Јанг Бојс је повео 2:0 головима Шапуизе и Ојгштера, али је Никола Жигић са два гола донео Звезди изједначење. Први гол постигао је 78. минуту, а противничку мрежу затресао је још једном 10 минута касније и тако обезбедио свом тиму повољан резултат пред реванш на „Маракани“.

Реванш меч у Београду одигран је пред око 45 000 гледалаца, а занимљиво је да су сва три поготка црвено-бели постигли главом. Љупко Петровић је на терен извео следећи састав: Дишљенковић, Ђорђевић, Миладиновић, Дудић, Бишевац, Луковић, Баста, Јанковић, Миловановић, Жигић и Пантелић. Непосредно пре Жигићевог гола ушао је Перовић, а у финишу утакмице заиграли су и Тинтор и Попов.

Госте је отворио Бојан Миладиновић шест минута пре одласка на одмор после центаршута Александра Луковића. Предност је у 49. минуту удвостручио Милан Дудић после одбијеног шута Бошка Јанковића, а потврду и пласман у треће коло, где ће наши фудбалери остварити једну велику победу и један још тежи пораз против ПСВ-а, у 69. минуту потврдио Никола Жигић закуцавањем лопте у мрежу на асистенцију Марка Перовића, само два минута након што је левоноги везиста ушао у игру.