Времеплов: Демолирање Панатинаикоса пред шок у Атини (ВИДЕО)

Млађи навијачи можда не знају да је Црвена звезда, осим у сезони ’91, била веома близу крова фудбалске Европе у још два наврата, а један од њих био је у сезони 1970/71. Тада је генерација Драгана Џајића у двомечу са грчким Панатинаикосом пропустила да се пласира у финале КЕШ-а, где би је чекао холандски Ајакс.

Први меч није наговештавао такав епилог – Звезда је Грке на Маракани добила са чак 4-1. У убедљивој победи чете Миљана Миљанића најзапаженији био је Стеван Остојић који је забележио хет-трик. Први гол постигао је у 14. минуту, искористивши лоше хватања голмана Икономпулоса. Предност је удвостручио Слободан Јанковић када је његов волеј ударац грчки голман некако укротио, али је лопта по мишљењу судије Линемајера прешла гол-црту. Тим резултатом отишло се на одмор, али је већ у првом минуту наставка Звезда стигла до још једног гола – одличну лопту са десног бока Остојић је са петерца главом сместио у мрежу. У 56. минуту виђен је четврти гол на утакмици и први гол „зелених“ на овом мечу, испоставиће се касније, веома битан. Акција веома слична трећем голу Звезде, а неопрезност одбране црвено-белих казнио је Камарас, вероватно ни не слутивши да ће тај његов гол касније значити и пласман у финале његове екипе. Остојић је свој трећи гол на мечу постигао у претпоследњем минуту меча, када је је још једном био највиши у противничком петерцу и сместио лопту у исти кутак мреже као и у првом минуту наставка.

Незаборавна партија сјајне генерације црвено-белих завршена је великим слављем фудбалера, стручног штаба и готово 90.000 навијача, од којих је сигурно мало ко веровао да се Црвена звезде неће пласирати у финале Купа европских шампиона. Али о томе за четрнаест дана…