Времеплов: Иво Андрић – Доживотни почасни председник ККЦЗ

Ове године навршава се 75 година од оснивања Црвене звезде, а ми настављамо да се присећамо неких важних звезданих момената. Овде преносимо један текст из „Звездине ревије“ о Иви Андрићу и томе како је постао доживотни почасни председник нашег кошаркашког клуба.

„Наш прослављени књижевник и добитник Нобелове награде за књижевност, Иво Андрић, изабран је за почасног председника Кошаркашког клуба Црвена звезда.
Већ дуго година Иво Андрић са посебним интересовањем пратио је спорт и активност наших кошаркаша и веома често био њихов гост на утакмицама на Калемегдану. Због тога су га кошаркаши Црвене звезде још пре осам година на својој годишњој скупштини изабрали за свог доживотног почасног председника.

На недавној конференцији клуба Иво Андрић је као почасни председник клуба стављен на чело новооснованог почасног одбора у који су између осталог: Иса Јовановић, Милић Бугарчић, Селмо Хашимбеговић, др Александар Обрадовић, Слободан Ћосић, Небојша Поповић, др Иван Димић, Васа Стојковић, Александар Гец, др Обрен Поповић, др Ђорђе Андријашевић, др Борко Јовановић, Срђа Калембер, Александра Гец, Бранка Ципруш, Бранка Прелевић, Мира Петровић и још многи други пријатељи клуба и бивши играчи.

Пратећи настојања савеза Југославије да у своју организацију окупи што више бивших активних играча, Управа Црвене звезде је желела да преко Почасног одбора одржава стални контакт са својим бившим члановима који ће својим богатим искуством бити велика помоћ клубу.“