За Звезду, за играче, за Дејана, за титулу – сви у Пионир!

Вечерас се у хали „Пионир“ игра 3. утакмица финалне серије између Звезде и ФМП-а. Преко 80 утакмица је одиграла наша екипа ове сезоне и вечерас ће Звезда имати прилику да заврши ову изузетно напорну, али и успешну сезону победом и новом титулом.

И док је све спремно за велико славље на Малом Калемегдану, вечерас може бити посебно вече не само због евентуалне прославе титуле, већ и зато што ћемо вероватно неке од играча Црвене звезде последњи пут видети у црвено-белом дресу. Звездини ратници су ове сезоне оставили све што су имали на паркету, храбро су играли против надмоћнијих победника, однели су доста победа, скинули су скалпове најјачим тимовима у Европи (па чак и освајачу Евролиге), радовали су се и туговали, превазилазили границу бола и играли повређени упркос чињеници да су им плате касниле у току сезоне, све у име Црвене звезде и нас навијача. Ову групу момака и ове године је са много успеха предводио Дејан Радоњић коме се ове сезоне клањала кошаркашка Европа и који ће и ове године, као и прошле, бити велика мета много богатијих и моћнијих европских клубова. Радоњићу истиче уговор са Црвеном звездом и он има опцију на лето да себе финансијски обезбеди и да добије услове какве је у Звезди могао само да сања.

Зато, уколико је вечерашња утакмица уједно и крај сезоне, нека не буде само прослава титуле, већ и прослава целе сезоне, свих успеха наших кошаркаша и свих победа које су остварили. Вечерас нека се Пиониром ори име Дејана Радоњића и наших ратника, нека их подсети да, чак и ако их не будемо гледали у нашем дресу следеће сезоне да ћемо им бити захвални за све утакмице и за сваку кап зноја који су пролили. И да подсетимо не само њих, него и целу кошаркашку Европу да Звезда нема буџет који може да се мери са осталим учесницима Евролиге, али да има нешто магично и у томе када из 20.000 грла пред почетак утакмице крене наша „Опера Аида“.

Зато сви у Пионир вечерас у 20:00, улаз је бесплатан. Видимо се!