„Жапци“ прејаки за Звезду

Ватерполисти Црвене звезде нису успели да обезбеде пласман на Фајнал фор регионалне лиге пошто су данас у последњем колу групе А убедљиво поражени од загребачке Младости 18:10.

Након победе Јадрана над Приморјем, Звезди је само победа доносила пласман на завршни турнир, али нису имали шансе против браниоца трофеја. Младост се одлепила у другој четвртини и до краја утакмице само је увећавала предност. Најбољи у победничким редовима били су искусни Румун Козмин Раду са 4 поготка, док је гол мање постигао Франко Лазић. У Црвеној звезди поново су се истакли Гаврил Суботић (4) и Вељко Танкосић (3).

Поменути двојац из редова освајача Купа Србије одиграо је феноменално овај полуфинални турнир, те је Суботић уписао чак 21 гол, а Танкосић 14. Црвено-бели су оставили генерално добар утисак током турнира, остварили су три велике победе, поражени су несрећно након петераца у првом колу од Јадрана (испоставиће се као одлучујићи пораз) и сада убедљиво у последњем од Младости.

Пласман на Фајнал фор обезбедили су загребачка Младост и сплитски Јадран из Звездине групе, те дубровачки Југ из друге групе. Последњи учесник сазнаће се током поподнева.