Завршена БПШ Суперлига Србије: Одбојкаши Црвене звезде опстали у првом рангу

Због пандемије вируса корона, окончана су одбојкашка такмичења у Србији. Одбојкаши Црвене звезде задржали су позицију у БПШ Суперлиги Србије, а у томе би вероватно и успели да се лига привела крају пошто су два кола пре краја имали три бода више од Рибнице из Краљева. Одбојкашице Црвене звезде ће се као и одбојкаши наредне године такмичити у елитном рангу, а двадесетседмоструке националне шампионке су у тренутку прекида лиге заузимале четврту позицију на табели.

Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, на електронској седници, одржаној у уторак, 28. априла, донели су одлуку да се прекидају и сматрају окончаним такмичења у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, Првој лиги и Првој Б лиги за такмичарску 2019/2020. годину. Проглашавају се победници прва три ранга такмичења према затеченом стању. ТЕНТ из Обреновца у конкуренцији сениорки и Војводина НС семе из Новог Сада у конкуренцији сениора проглашавају се за прваке Србије.

Срем из Сремске Митровице у конкуренцији сениорки и Борац из Старчева у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Банка Поштанска штедионица Прве лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Суперлиги у сезони 2020/2021. Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, донели су одлуку о броју клубова за сезону 2020/2021. У Супрелиги у обе конкуренције ће играти по 10 екипа. Из Суперлиге у Прву лигу у сезони 2020/2021. прелазе Спартак из Суботице у конкуренцији одбојкашица и Јединство из Старе Пазове у конкуренцији одбојкаша.