ЖРЕБ ЗА ЕВРОКУП: Звезда у групи А!

Кошаркаши Црвене звезде наступаће у сезони 2018/19 у Еврокупу. Жреб за ово такмичење одржан је у Барселони, а Звезда ће играти у групи А.

Противници нашег клуба су Галатасарај, Бреша, Улм, Андора и  Монако.

Еврокуп је највећим делом наследио претходни систем такмичења Евролиге, што значи да су 24 екипе подељене у четири групе, а у ТОП 16 фазу пролазе по четири првопласиране екипе из сваке од њих. Четвртфинале, полуфинале и финале играју се на две добијене утакмице, а победник такмичења ће стећи право учешћа у Евролиги.

Из другог шешира противник Звезде биће екипа Галатасараја са којом је Звезда укрштала копља неколико пута у задњим сезонама што у Еврокупу, што у Евролиги. Нарочито је остала забелажена она болна ноћ у Истанбулу када је живот изгубио Марко Ивковић.  Трећи шешир је донео Звезди екипу Бреше, а четврти немачког представника Улм са којим смо се такође састајали у Еврокупу. За Улм наступа некадашњи играч Звезде Рајан Томпсон. Андора задњих сезона представља озбиљну екипу у АЦБ лиги која је била надомак освајања и шпанског купа. У протеклој сезони за Андору је наступао Јака Блажич, а у тиму ће и наредне сезоне бити Оливер Стевић који је такође играо за Црвену звезду. Из последњег шешира у групу А је извучен Монако који је у прошлој сезони стигао до финала ФИБА лиге шампиона. Биће ово прилика да поново у Пиониру видимо Елмедина Кикановића.