ЗВАНИЧНО: Клубови су одлучили – завршена АБА лига, без шампиона

Као што смо и најавили АБА лига је званично завршена, обајвљено је на сајту такмичења. Након одлуке челника Евролиге да суспендује сезону, било је очекивано да и регионално такмичење повуче исти потез. На састанку, који је одржан данас, одлучено је да је АБА лига, за текућу сезону 2019/2020, званично окончана, без шампиона. Нажалост, прекидањем Евролиге, АБА лиге и свакако домаћег првенства, наш кошаркашки клуб остаће ускраћена борбе за још три трофеја од чега ја за два трофеја био фаворит.

Овакав след догађаја не чуди, с обзиром да је извесно да је главни разлог за овакву одлуку изостанак такмичарског мотива јер ће у Евролиги и Еврокупу играти исте екипе као и претходне сезоне.

Такође, многе од екипа су у финансијским проблемима и биле су приморане да раскину уговоре са неким кошаркашима, а није тајна и да су многи играчи већ потписали нове уговоре са другим клубовима.

Ове сезоне неће бити испадања из регионалног такмичења, али ће се АБА лига прошири за још два места која ће попунити тимови из АБА 2 – Борац и Сплит.

Ово практично значи да је наш тим и даље званични шампион АБА лиге.