ЗВАНИЧНО: Звезда је и следеће сезоне у Евролиги!

На данашњем састанку Евролиге званично је одлучено да је сезона 2019/2020 у Евролиги  и Еврокупу завршена. Евролига је одмах објавила и да ће састав Евролиге за сезону 2020/2021 бити састављен на основу учесника ове сезоне, са истих 18 тимова. То значи да ћемо нашу Црвену звезду гледати и следеће сезоне у најелитнијем кошаркашком такмичењу у Европи, које ће почети 1. октобра 2020. године.

Извршни одбор Евролиге званично је донео одлуку да прекине сва такмичења у оквиру Евролиге. Тиме је означен крај овосезонске Евролиге и Еврокупа. У званичном саопштењу наводи се и да списак учесника наредне сезоне остаје непромењен, када је у питању најелитније кошаркашко такмичење:

Састав Евролиге ће бити састављен на основу учесника ове сезоне, са истих 18 тимова. Еврокуп ће резервисати гарантована места за осам тимова који су се квалификовали за овосезонски плеј-оф, а преосталих 16 учесника биће одређено кроз коначне пласмане домаћих лига“.

Фото: ККЦЗ

Такође, руководство је одредило и датум почетка наредне сезоне Евролиге и Еврокупа. Одлучено је да та такмичења почну 1. октобра и 30. септембра, што практично значи да ће играчи имати довољно времена за одмор и припрему за наредну сезону.

Лига и клубови ће пратити ситуацију у вези са ковидом-19, биће у блиском контакту са владама и надлежнима из јавног здравства да би осигурали оптималне услове за све учеснике када сезона почне“, званично је саопштено.