Звезда 11. августа пали моторе

Нови шеф стручног штаба, Саша Обрадовић објавио је за Спортски журнал план почетка припрема за наредну сезону. Како је навео, прво су на реду тестирања и мини карантин, а након тога кошаркаши Црвене звезде ће 11. августа, на некој од планина у Србији, кренути са радом.

ФОТО: ККЦЗ

У плану је да почетком августа пристигну сви играчи у Београд, да се обаве тестови на вирус Ковид-19, тестови физичког и здравственог стања, а онда и одлазак на припреме, на неку од српских планина.

Наравно, такав је за сада план, али евенуталне промене ће зависити од, пре свега, епидемиолошке ситуације у Европи која ће се одразити и на организацију пријатељских турнира.

Не смем да будем оптерећен праксом који план нисам успео или нећу успети да спроведем, већ како да из дате ситуације извучемо максимум за екипу и да при томе сачувамо здравље играча. И на том пољу ће се препознати победници. Видеће се ко је више дисциплинован, ко је спреман да физички и психички изнесе све изазове. А биће их доста – рекао је шеф струке црвено белих, за Спортски журнал.

Обрадовић је навео да ће до поласка на припреме имати на располагању све играче под уговором, домаће и странце.

Са свим играчима сам обавио разговоре и направљен је план долазака. Дефинисан је сваки детаљ, уз максималну кооперативност сваког појединца. Имали смо посебну пажњу према Лојду, Ноку и Симоновићу који су играли завршнице шампионата у Шпанији и Немачкој, али то је разлика у свега неколико дана. У сваком случају, сви 11. крећемо на планину.

На крају се осврнуо и на комплетирање ростера и према његовим речима сви кораци везани за трансфере играча зависиће од слике која се добије током тренажног процеса.

И даље пратимо дешавања на тржишту. Доста је ту непознаница и због промена календара у Америци. Сада је и питање да ли ће се играти Развојна лига, што значи да ће велики број играча нагрнути у Европу, а то значи и да ће бити повољније да се ангажују. Већ их има доста слободних и од прошле године. У сваком случају, жеља нам је да кроз тренинге мало искристалишемо ситуацију, па да у складу са тим истражујемо друге опције – закључио је Обрадовић.

Посетите нас и на форуму, а ову вест можете прокоментарисати на теми „Припреме КК Црвена звезда 2020„.