Звезда „чупа“ арматуру за другу победу у првенству

Након победе у првом колу над нишким Радничким и одличног резултата у првом мечу против Спарте из Прага, наши фудбалери у недељу на Бањици гостују екипи Рада. Утакмица се игра на стадиону „Краљ Петар други“ с почетком од 19 часова (Арена Спорт 1). Главни судија меча ће бити Новица Анђелоски.

Тренер Црвене звезде на конференцији пред меч на Бањици је навео да не жели превелику еуфорију после велике победе у четвртак и да Црвена звезда размишља од меча до меча, и да јој је приоритет домаћа титула. Тренер Милојевић је изјавио такође да ће тек после последњег тренинга преломити ко ће сутра играти. Сви играчи су здрави и орни за наставак победничке серије.

Ко нас сутра чека?


Рад је у нову сезону кренуо са новим тренером, на место Небојше Петровића стигао је Гордан Петрић, који је до сада радио још у Бежанији, Синђелићу, Земуну и Чукаричком и нигде се није задржао дуже од годину дана, тако да му је Рад пети клуб за четири године.
У првој утакмици Рад је у Крушевцу против Напретка одиграо за њих одличних 2:2, у једној одличној утакмици, препуној прилика и одличног темпа, те се са врло тешког гостовања вратио са једним бодом.

На голу ће прилику добити млади Душан Марковић, који је услед одлазака искусних голмана “бачен у ватру“ и пружена му је прилика после повратка са позајмице из Жаркова да се бори за Радову јединицу са такође младим голманом Дарком Дејановићем. Марковић има одличну висину за голмана, али делује мало несигурно, пре свега због неискуства.

На десном беку ће бити стандардни Стефан Вицо. Веома борбен играч, активан и у одбрани и у нападу, веома је незгодан због свог ниског тежишта и јаких ногу, у односу на прошлу сезону поправио је центаршут, али и даље шкрипи у одбрани, јер се понекад превише залети, а и оставља доста простора на својој страни, јер на позиционирану одбрану стоји превише близу штопера.
Штоперски тандем ће чинити капитен Мараш и нови играч, Игор Зоњић, који је стигао из Сутјеске. Прилично је неуигран овај двојац, ни на припремама нису одиграли једну утакмицу заједно, а против Напретка су баш доста грешили. О Марашу мање више све знамо, један од најбољих штопера лиге, млади репрезентативац, али делује да и није баш толико квалитетан као што се прича. У неким ситуацијама сјајно реагује, док у неким изгледа као просечан играч. Зоњић доста добар у скок игри, али прилично неокретан и има велике проблеме са играчима који су технички добри, па га такви играчи веома лако ломе.
Левог бека ће играти некадашњи играч Партизана, Владимир Волков, којем је каријера већ једно три године у константном паду. Познат као офанзиван бек, али у одбрани веома лош, доста проблема су му правили играчи Напретка, и генерално гледано наша највећа предност у овом мечу је њихова одбрана, која је поприлично неуиграна и која има доста мана, а Волков који би својим искуством требао да донесе неку сигурност је најнервознији играч, тако да нас не треба изненадити уколико заврши утакмицу пре последњег судијског здвиждука, као на припремној утакмици против Спартака кад је незадовољан судијском одлуком шутнуо лопту у правцу помоћног судије.

Централни део на средини би требали да чине Баиновић и Пишчевић. Баиновић један од многих који су у овом тиму Рада, а да су поникли у Радовој школи фудбала. Он ће бити играч који ће повезивати одбрану и напад, а главне карактеристике су му одлична дуга лопта и фантастичан шут са обе ноге и треба очекивати неколико његових покушаја да угрози наш гол из велике удаљености, као и осталих играча Рада, који доста покушавају са ударцем из даљине. Нешто дефанзивније у односу на Баиновића играће Пишчевић, који је веома јак, одличан у дуел игри, скок игри, и уме правовремено да стартује, а кад је лопта у његовом поседу, онда гледа да бира што једноставнија решења и углавном прослеђује лопту првом до себе.

На десном крилу је млади Лутовац, којем ће ова сезона бити вероватно прекретница у даљој каријери. Већ неколико година се сматра за једног од најталентованијих играча лиге, али још увек није достигао свој пун потенцијал. Веома брз играч, воли да пробије противника дриблингом, користи обе ноге, одлична транзиција из одбране у напад, где својом брзином осваја доста простора, али до сада његова највећа мана биле су зицер ситуације где је он по правилу траљаво реаговао.
На левом крилу ће играти Ђорђе Денић. Један од најбитнијих играча Рада, има сасвим солидну технику, доста лопта проводи у његовом поседу, воли да напада из другог плана, веома борбен, доста помаже у одбрани, али због своје борбе добија и непромишљене картоне.
Иза нападача ће највероватније играти Ненад Лукић, којем кретња и није баш на завидном нивоу, али има одличне техничке способности, где једним пасом уме да споји нападача и гол. Такође треба се припазити и његовог шута, јер има одличну леву ногу.

И у нападу готово сигурно нови играч Рада, Вуле Вујачић који је стигао из Дечића. Слабији кад треба да се игра по земљи, али веома користан у скоку, што му је и најјача карактеристика, такође игра доста леђима према голу, па се његова игра своди на чување лопте и одлагање исте другим играчима.

Очекује нас једна веома занимљива утакмица, пре свега због младих играча Рада који доста трче и боре се за сваку лопту, али ипак наш тим је квалитетнији и надамо се да ће у једном лаганијем ритму остварити позитиван резултат, како би што спремније и одморније довршили посао у Прагу.