Звезда „демолирала“ Морнар пред Куп Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде били су успешни у генералној проби пред Куп Радивоја Кораћа. Црвено-бели су савладали Морнар у Бару, а на семафору је на крају меча стајало 90:57. Црвена звезда је и на овом мечу, као и у сваком досадашњем у „Тополици“, имала велику подршку својих навијача из Црне Горе. Очигледно је да је Звезда подигла ниво игре пред Куп Србије, а игра Томићевог тима у последње три утакмице може само да охрабри навијаче српског шампиона.

Звезда је до поена стигла већ из првог напада, а тројку је погодио Берон на асистенцију Регленда. Врањеш је постигао прве поене за Баране, а после тројке Марка Кешеља, Томићев тим је у „Тополици“ водио са 6:2. Црвено-бели су до двоцифрене предности стигли након закуцавања Симанића, а Павићевић је реаговао тајм аутом. Прво је Регленд положио на други обруч, а затим и Добрић после офанзивног скока. Морнар је преко Луковића постигао поене после 6 минута без коша. Волер је два пута био прецизан и незнатно успео да умањи Звездину предност. Најт је у финишу прве четвртине постигао прву тројку за домаћина, а Црвеној звезди је припала прва деоница резултатом 25:14.

Душан Ристић је постигао последње поене у првој четвртини за Звезду, али и прве у другој. Ристић се још једном лепо снашао и поентирао на асистенцију Давидовца, а Најт је постигао своју другу тројку. Трећу тројку за Звезду погодио је Добрић, а Звезда је све време одржавала двоцифрену предност. Играчи Морнара ни у наставку нису успевали да дођу до шута, Звездина предност је расла, а после снажног закуцавања Оџа под фаулом, црвено-бели су водили 38:21. Добрић је казнио несмотреност играча Морнара, украо лопту и без ометања положио. После дуго времена Морнар је стигао до коша преко Мићовића који је поентирао после офанзивног коша, а већ у следећем нападу Добрић је постигао нову тројку. Врањеш је погодио тројку са преко 8 метара, а Томић је реаговао тајм аутом. После тајм аута уследило је закуцавање Цирбеса, а потом је погодио и Симанић, а Звезда је отишла на +20. Цирбес је још једном закуцао на асистенцију Регленда, а Звезда је на полувремену водила 50:26.

Морнар је и ову четвртину започео промашајем, а Оџо је дошао до лаких поена на асистенцију Добрића. Берон је погодио нову тројку, а после поена Оџа, Звезда је стекла 30 поена предности. Мићовић је заврнуо лопту на други обруч, а у следећем нападу је Врањеш положио у контри. Берон је погодио своју трећу тројку, а Звезда је водила чак 60:30. Луковић је покупио промашај Волера и положио, а на другој страни је Добрић постигао тројку. Публика у Бару је уживала у мајсторијама Звездиних кошаркаша, а средином трећег периода уследила је нова комбинација Регленда и Симанића и закуцавање крилног центра. Кешељ је по повратку на паркет везао две тројке са исте позиције, а Звезда је у финишу имала и +40. Пред последњу четвртину Звезда је водила 80:45.

Ненадић је поенима са слободних бацања отворио четвртину, а Најт је постигао прве поене за домаћина у четвртој четвртини. Давидовац је послао пас преко целог терена, лопту је ухватио Цирбес и стигао до лаких поена. У последњој четвртини кошаркаши Звезде нису превише заињали, питање победника одавно је било решено, па је виђен нешто већи број грешака и промашаја у односу на претходни део меча. Томић је у завршној деоници одлучио да пружи шансу и Алекси Раданову. Цирбес је надмудрио Павића у игри леђима, а онда и снажно закуцао и показао да хвата добру форму у правом тренутку, пред битку за „Жућкову левицу“. У финишу меча је и Фаје погодио трјку. Звезда је привела утакмицу крају и славила резултатом 90:57.

Најефикаснији у тиму Звезде био је Били Берон који је постигао 14 поена. Двоцифрени су још били Добрић, Ристић и Оџо, а у листу стрелаца није се уписао само Раданов, који је шансу добио тек у последњој четвртини.