Звезда десеткована и против Борца

Нема превише времена за славље након вечиког успеха и освајања Купа Радивоја Кораћа, поред свих отежавајућох околности које су задесиле клуб са Малог Калемегдана. Распоред за наше кошаркаше апсолутно је немилосрдан, већ сутра их очекују обавезе у регионалном такмичењу. Дуел 15. кола АБА лиге са екипом Борца из Чачка на програму је у среду од 18:05 у хали „Александар Николић“, а наша екипа још увек не може да рачуна на петорицу играча и пет чланова стручног штаба.

Изабраници Дејана Радоњића ће у уторак одрадити два тренинга пред дуел са Борцем, а пред овај сусрет тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић истиче:

Ритам је жесток, и у ротацији коју имамо и каква јесте, што нам додатно отежава ситуацију, јасно је да нас очекује тешка утакмица. Борац је показао у више наврата да може да одигра јако квалитетно.Морамо бити спремни да одиграмо добар меч и да урадимо све што се очекује од нас како би стигли до бодова у овом мечу” рекао је тренер црвено-белих.

Такође и Марко Симоновић напомиње да је пред црвено-белима тешка утакмица:

Очекује нас изузетно тешка утакмица против екипе Борца и због велике потрошње на завршници Купа, као и мањка играча који још увек нису са нама због вируса. Наредни противник је искусан тим који је побеђивао екипе које су на папиру квалитеније, уз све то имају додатни мотив јер се боре за што бољу позицију у АБА лиги. Имамо мало времена да се припремимо за утакмицу, потрошња је велика, ритам врло захтеван, али желимо да дамо свој максимум. Мораћемо да одиграмо као тим, чврсто и најбоље што можемо у околностима у којима се налазимо – рекао је Симоновић.

Утакмица се игра од 18.05 часова, а већ у петак црвено-беле очекује и нови меч Евролиге са Зенитом у Београду.