Звезда држи судбину у својим рукама!

Кошаркаши Црвене звезде налазе се на две победе од освајања „пол-позиције“ након лигашког дела регионалне АБА лиге. Након и друге победе над Цедевита Олимпијом, те пораза Будућности у „Тополици“, изабраници Дејана Радоњића имају „отворен пут“ до прве позиције која би им донела предност домаћег терена током плејофа. Црвено-бели су и даље у Словенији, а данас од 18 часова и 30 минута гостују екипи Крке у заосталој утакмици 18. кола. Правду у дворани „Леон Штукељ“ делиће Илија Белошевић, Миливоје Јовчић и Томислав Вовк.

ФОТО: ККЦЗ

Крка је на скору 8-16 и налази се у грчевитој борби за опстанак. Екипа из Новог Места експресно се након испадања вратила у „јадранску елиту“ 2018. године, међутим у свакој сезони након повратка заузимала је позиције при самом дну табеле. За разлику од претходне сезоне, када је Крка у дворани „Леон Штукељ“ савладала екипе из врха табеле – Будућност и Црвену звезду, ове сезоне није било сензационалних победа. Словеначки тим савладао је на домаћем паркету екипе из средишњег дела табеле – Мегу и Партизан, и то су највећи „подвизи“ Крке ове сезоне.

Најбољи „кошгетери“ тима из Новог Места су Родерик Кемфор (11 поена просечно) и Рок Стипчевић (10,7 поена). Игром диригује Нејц Барич (3,7 асистенција по утакмици), док у просеку највише ухваћених лопти бележи Адин Врабац (3,5 скокова). Остатак ростера чине Лапорник, Шкифић, Вучетић, Шкедељ, Коси, Ребец…

Црвена звезда и Крка састали су се до сада 25 пута у регионалној лиги, а црвено-бели су доста успешнији остваривши 19 победа. Скор у дворани „Леон Штукељ“ је 8-4 у корист Звезде, а из искуства је научила да се гостовање Крки мора схватити озбиљно. Изабраници Дејана Радоњића су 2015. године стигли у Ново Место са скором 20-0 и управо су ту уписали први „регионални“ пораз (67:77) у сезони. Следећа „непријатност“ у Новом Месту десила се прошле сезоне, када је у 3. колу Крка славила 79:77, а најефикаснији су били Глен Коузи и Марко Јошило. Ипак, од тог пораза 2015. године у режији Хукића, Армстеда и Букера (од тада 8-1), Црвена звезда углавном рутински добија словеначку екипу.

У првом делу сезоне, славили су црвено-бели у Београду 88:62, предвођени Добрићем (14 поена) и Волденом (13 поена). Крка је држала егал 16 и по минута, али се онда Звезда серијом 14:4 до полувремена „одлепила“ и рутински само увећавала предност.