Звезда гостује моћном Химкију

У 3.колу Евролиге тим Црвене звезде гостује Химкију. Утакмица у Подмосковљу почиње у 19 часова.

Тим Црвене звезде гостује изузетној јакој екипи Химкија који је пласман у Евролигу изборила кроз веома јаку ВТБ лигу, где већ низ година суверено влада други московски клуб ЦСКА. Наш тим је управо од Химкија на гостовању претрпео један од најтежих пораза у Евролиги, да би их након тога победили у једној од најузбудљивијих утакмица коју је Звезда одиграла у Хали Пионир. Тако да што се тиче Евролиге тренутно је скор 1:1.

Иако су имали већ јак састав, додатно су га појачали у току лета. Делује да ће бити у уском кругу конкурената за саму завршницу Евролиге, али су тек на почетку сезоне па је тешко предвидети крајње домете. Спољну линију предвођену феноменалним Шведом су додатно појачали Чарлсом Џенкинсом, Џејмсом Андерсоном као и Стефаном Марковићем. На крилним позицијама из Ефеса су добили Хониката и Гила. Поред фантастичне спољне линије имају и изузетно јаку унутрашњу игру са Томасом и Робинсоном, уз староседеоца Тодоровића и руске горостасе Соколова и Патевом. Тренера Ивановића заменио је Барцокас који ће покушати да се представи у бољем светлу него што је то урадио са Барселоном.

Са друге стране Црвена звезда је у Москву отпутовала после фантастичне победе над Барселоном, али и пораљза од Цедевите. Дакле у помешаним осећањима и са и даље повређеним Дангубићем мораће да пружи добру партију у изузетно густом распореду. Ово ће бити трећа утакмица од четири које ће морати да одигра у 6 дана што је невероватан податак.

Непосредно пред пут тренер Алимпијевић је изјавио:

„Изванредан састав, који је својим потезима током претходног прелазног рока, показао да не жели и неће бити тек учесник овогодишњег издања Евролиге. Са оваквим ростером, који предводи Алексеј Швед, Химки има озбиљне намере у ВТБ и Евролиги. Ту је и наш Стефан Марковић, један од најбољих плејмејкера у Европи, који игра у оба правца пођеднако добро, Чарлс Џенкинс који је толико пута показао квалитет, али и особину коју немају многи странци, да је спреман да се подреде тиму у потпуности. Ми са друге стране путујемо у Москву након лоше утакмице у Загребу, немамо ни превише простора за припрему, један тренинг, али већ смо најављивали да нас очекује јак ритам током ових 6 дана. Идемо у истом саставу као и за утакмицу у Загребу, нема Дангубића, сви остали су спремни“.

Капитен Бранко Лазић очекује такође тежак меч за црвено-беле у подмосковљу:

„Да се не понављамо превише, немамо много времена да се освежимо и припремимо, знали смо да нас очекује овакав ритам у овом периоду. Химки је искусна екипа, са великим квалитетом који јој омогућава да направи нешто значајније у овогодишњој Евролиги. Ту су Стефан Марковић, мој некадашњи саиграч Чарлс Џенкинс, доста изузетно квалитетних странаца, и наравно руски репрезентативац Алексеј Швед, као лидер те екипе. Атлетски изузетан тим, али идемо да одиграмо добру утакмицу, јер сваки меч у оваквом такмичењу много значи за наш тим“.

Утакмица се игра од 19 часова (20 по локалном времену) и гледаоци ће моћи да прате утакмицу на Спорт клубу  или преко веб ТВ сервиса на званичном сајту Евролиге.