Звезда гостује страшном Олимпијакосу

У оквиру 8. кола Евролиге Црвена звезда гостује  Олимпијакосу. Утакмица ће бити одиграна у дворани „Мира и пријатељства“ од 20:00.

Препознатљив стил игре који Олимпијакос гради годинама, ове сезоне су очигледно подигли на још виши ниво. Ангажовали су играче по мери тренера Сфаропулоса. Једино их је повреда Кима Тлија пореметила, а вероватно вечерас неће играти ни главна звезда тима Били Спанулис. О снази овог тима довољно говори чињеница да су прошлом колу победили Фенербахче и то на гостујућем терену. Црвена звезда улази у утакмицу са променљивим расположењем, после два тешка пораза у Евролиги. Ипак момци у Звездиним дресовима се сигурно неће предавати, и надамо се максималној пожртвованости па нек бољи победи.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић истакао је да екипа мора да одигра знатно боље на гостовању Олимпијакосу у Атини него у убедљивом поразу од московског ЦСКА.

„После слабе партије једноставно немамо времена да улазимо у предубоке анализе, оставићемо то за Атину, а уједно ћемо се припремати за утакмицу против Олимпијакоса, екипе која је добила Фенербахче у гостима. Олимпијакос је уз Фенербахче и ЦСКА главни кандидат за одлазак на Фајнал-фор и освајање трофеја“.

Како је нагласио, отежавајућа околност је то што Олимпијакос после победе у Истанбулу чека Црвену звезду пун самопоуздања.

„Ми морамо уз доста труда да дамо све од себе и одиграмо много боље него против ЦСКА“, казао је он.

Кошаркаш Огњен Добрић жели што пре да заборави пораз од ЦСКА у Београдској арени.

„Треба да очистимо главу и заборавимо претходну утакмицу и припремимо се за Олимпијакос што боље. Немамо много времена, али даћемо све од себе. Сваки меч у Евролиги, без обзира на исход, доноси ново искуство за тим“, поручио је Добрић.

Утакмица 8. кола Евролиге између Олимпијакоса и Црвене звезде игра се у петак од 20 сати у дворани „Мира и пријатељства“.