Звезда кажњена одузимањем бода и новчано, 20:0 за Будућност!

Званична одлука АБА лиге!

КК Црвена звезда се није појавио на утакмици у Подгорици против екипе Будућности и због тога је меч, према извештају делегата, завршен резултатом 20:0 у корист домаћих. Такође, Звезда је кажњена новчаном казном од 20.000 еура и бодом који би клуб добио да је изгубио одиграну утакмицу.

Делегат утакмице је у извештају написао да се утакмица завршила 20:0 јер се Црвена звезда неоправдано није појавила на терену. Ипак, коначну реч има Председништво АБА лиге које је привремено преузело ингеренције Директора и Спортског директора лиге, као што је то и образложено у одлуци:

„Стога Дисциплински судија сматра да је казна одузимања бода који би клуб добио да је дошао на утакмицу и изгубио, те новчана казна коју је изрекао адекватна почињеном прекршају, наравно све под условом да Председништво, односно Директор или Спортски директор не донесу другачију одлуку гледе регистрације утакмице,  јер тада и ова казна не егзистира, те уколико се донесе другачија одлука у погледу регистрације утакмице, тада ће одлука о евентуалној казни бити поновно донета. Дисциплински судија напомиње да АБА лиге или Директор и Спортски директор темељем чланка 32 ДПАБА могу донети и другачију одлуку у погледу новчане казне. Дисциплински судија АБА лиге заиста схвата клуб КК Црвена звезда мтс, јер није лако донети одлуку када сигурносна ситуација није таква да би се играла утакмица, али је упркос томе, с обзиром на ситуацију ипак требао доћи и спортски покушати одиграти утакмицу, посебно због историје тог клуба и његовог реномеа, наравно уз помоћ АБА лиге која је задужена за сигурност такмичења и због тога свега је казна мања од оне коју би клуб добио да није било таквог настојања клуба да му Председништво АБА лиге квалитетно одговори.“