Звезда на корак од титуле!

У 33. колу првенства Црвена звезда је савладала Инђију на гостовању у Срему резултатом 5:1 (4:0) и тако направила лепу увертиру пред следеће коло у четвртак на стадиону „Рајко Митић“ против Војводине. Машинерија Дејана Станковића је ушла енергично у овај дуел и наставила тамо где је стала против Радника. Сунчан дан у Инђији је улепшао нашу игру и уз сјајну реализацију црвено-бели су уписали 21.  узастопну победу у првенству.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ – ЗВЕЗДИН ПОКЕР

После тешке утакмице у Kупу пре 4 дана Дејан Станковић је за овај сусрет мало промашао карте и извео следећи тим – Поповић, Гајић, Панков, Милуновић, Родић, Петровић, Николић, Фалко, Срнић, Павков, и Фалћинели. На клупи су се нашли Борјан, Дегенек, Канга, Иванић, Бен, Гаврић, Вукановић, и Крстовић. Стручни штаб је очигледно одлучио да свежина играчког кадра мора да се сачува за остатак сезоне и управо је та свежина уз игру са два нападача била пресудна у првом полувремену.

Већ од првог минута Звезда је наметнула свој стил игре и у петом минуту стигла до првог гола на овој утакмици. Лопта је стигла до младог везисте Звезде Вељка Николића, који после једног додира снажно шутирао са ивице шестнаестерца и тако матирао голмана Инђије за 1:0.  У 17. минуту Инђија je имала добру шансу да изједначи, али нико није испратио центаршут Небојше Бастајића.

Само четри минута касније Милан Гајић је извео аут са десне стране близу шестнаестерца. Миленко Шкорић је несрећно одиграо руком у шеснаестерцу и судија Срђан Јовановић је показао на белу тачку. Звезинда деветка Милан Павков је упутио снажан и прецизан шут у доњи десни угао и тако савладао голмана Инђије Марка Јовичића. Само два минута касније, Звездини налети су били све јачи и после дуела на центру терена између Филипа Фалка и Радоша Протића, Звездино крило је отворио контру са десне стране. Момак из Салента je одлично нашао Срнића на другој старни терена. Срнић је школски испратио Родића, који је ниским центаршутем упослио Павкова за нови гол и вођство од 3:0 у 23. минуту. Читава акција се изградила и завршила кроз десет додира лопте и седамнаест секунди.

При крају првог полувремена Звезда је поново одиграла један брз напад и Петровић је сјајно отворио десну страну проигравањем Филипа Фалка по дијагонали. Милан Гајић, као Родић за трећи гол, је у потпуности испратио Фалка утрчавањем у шестнаестерацу. Фалко је упутио лопту Гајићу који је одмах вратио Звездином крилу који је упутио сјајан волеј левом ногом у мрежу Јовичића. На крају првог полувремена семафор је показивао „Инђија 0:4 Црвена звезда“ уз два гола Павкова, један Николића и један Фалка.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ – БОРБА НА ОБЕ СТРАНЕ

Шеф стручног штаба црвено-белих је очигледно био задовољан после првог полувремена и Звезда је кренула у друго полувреме са истим сасатвом који је завршио првих 45 минута. После борбених петнаест минута на почетку другог полувремена, Славољуб Срнић се нашао на центру терена на противничкој половини и проиграо Дијега Фалћинелија добром лоптом ка десној страни шестнаестерца. Искусни нападач је лепо десном ногом матирао голмана Инђије у доњи леви угао за 5:0. У истом тренутку, Дејан Станковић је одлучио за потпуну ротацију и тако увео четири нова играча на терен.

У 62. минуту ушли су Милош Дегенек, Гејлор Канга, Жељко Гаврић и Алекса Вукановић. Изашли су Немања Милуновић, Милан Родић, Филипо Фалко и Милан Павков. Ове измене су помериле Срнића на место Родића и Дегенека на место Милуновића. Канга је узео своје место на центру терена уз Николића и Петровића, а Гаврић и Вукановић су заузели своја места на крилима. Фалћинели је био главни нападач. Само два минута касније Инђија је ушла у шестнаестерац и Канга је направио фаул на младом Нешковићу, који је дриблингом пробао да прође Гајића и Кангу. Јовановић је поново показао на белу тачку. Најбољи стрелац Инђије, Бастајић, је преузео одговорност и поставио коначан резултат.

У наставку утакмице се видела само једна добра прилика кад је Гаврић главом погодио пречку у 74. минуту. Три минута касније је ушао Никола Крстовић уместо Фалћинелија. Мреже су мировале до краја сусрета и тако је Звезда уписала своју 21. узастопну победу у првенству.

После утакмице, Дејан Станковић је рекао да је била идеја да Звезда нападне Инђију директно са два нападача од почетка. Уз добру игру Звездиних бекова и крила, та идеја се у потпуности исплатила и на крају су оба нападача Звезде завршили утакмицу са по два гола у мрежи домаћина. Звезду дели тачно месец дана од финала Купа и мора се рећи да радује форма одређених играча као и чињеница да Звезда долази до победа кроз другачије начине игре, што приказује да црвено-бели нису  једнодимензионални.