Звезда ослабљена и против Фенеребахчеа – Лојд још увек не тренира

Ове недеље почиње други део сезоне у најелитнијем кошаркашком такмичењу у Европи. Наши кошаркаши на Божић дочекују екипу Фенербахчеа у оквиру 18. кола Евролиге од 19 часова у дворани „Александар Николић“. Тренер црвено-белих, Дејан Радоњић никако да дочека комплетан састав на тренинзима, којима се још увек нису вратили Џордан Лојд и Марко Симоновић.

фото: ккцз

Пред сусрет са Фенербахчеом Дејан Радоњић се дотакао и изостанцима Лојда, Хола, Јагодић-Куриџу и Марка Симоновића на претходним утакмицама.

Неки од њих се враћају у тренажни процес,сигурно да треба времена да се то све доведе на ниво који заједно сви ми желимо. Хол и Куриџа су почели да раде, Лојд и Симоновић још увек нису и још не знамо када ће се то догодити. Радимо по плану – рекао је тренер црвено-белих и окренуо се наредном противнику:

Свакако да нас очекује тежак меч. Екипа Фенербахчеа је у последњим утакмицама показала да се налази у јако доброј форми, пуно пуно боље изгледају него што је то био случај пре тога. Долазак Марка Гудурића је еведентно подигао квалитет игре Фенербахчеа, јасно је да се „слажу“ и показују у последњим мечевима да могу да имају значајну улогу у наставку сезоне у Евролиги. На нама је да што увек кажем, да прикажемо наш максимум.

И Дејан Давидовац је прокоментарисао наредног противника у Евролиги:

Одлична екипа која се „подиже“, довели су у међувремену и Марка Гудурића. Међутим, улазимо у добром расположењу у ову утакмицу. Мислим да ће одбрана бити кључ, Фенербахче игра са доста акција доста „сетова“ и биће нам потребна пуна концентрација свих 40 минута. И Фенербахче као готово све екипе у Евролиги има доста осцилација. Пре неких 2-3 недеље имали су резултатску кризу, имали су лош период, али резултати које су направили у међувремену јасно показују да су се „извукли“ из тога и да нас очекује врло тешка утакмица – рекао је Давидовац.

Црвено-беле након ове утакмице очекује „дупло коло“ и врло тежак задатак у Шпанији у мечевима са Реалом и Валенсијом који су на програму наредне среде и петка.