Звезда поново иде на Малту, затим у Бугарску или у Казахстан!

Екипа Црвене звезде као противника у првом колу квалификација за Лигу Европе добила је екипу Флоријане, док ће противник у другом колу бити победник дуела Иритиш (Казахстан) – Дунав Русе (Бугарска).

Фудбалери Црвене звезде ће се у првом колу квалификација за Лигу Европе састати са екипом Флоријане са Малте, одлучено је жребом у Ниону. Малтешки клуб је прошлогодишње такмичење завршио као петопласирани, али је право играња у Европи стекао освојивши Куп те земље.

Иритиш је прошло првенство Казахстана завршио на трећем месту, а пошто је првенство Казахстана тренутно у току, Иритиш ове сезоне заузима врло солидно 4. место. Дунав Русе је прошле сезоне завршио на 4. месту у Бугарском првенству. На први поглед делује да је Иритиш благи фаворит у овом двомечу, али Звезди свакако више одговара гостовање у Бугарској него на истоку Казахстана.

Први меч првог кола игра се на Маракани 29.06. док је реванш 7 дана касније. Уколико Звезда прође даље, први меч другог кола игра се на гостујућем терену 13.07 док је реванш на програму 20.07 на Маракани.