Звезда против Динамика креће у борбу за Жућкову левицу

Жребом у београдском хотелу Хајат одређени су парови за финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Црвена звезда се у четвртфиналу састаје са Динамиком.

Сви парови четвртфинала:

ФМП – Свети Ђорђе (четвртак 14. фебруар)

Партизан – Нови Пазар (четвртак 14. фебруар)

Црвена звезда – Динамик (петак, 15. фебруар)

Мега Бемакс – Борац Чачак (петак, 15, фебруар)

У првом полуфиналу у суботу ће се састати бољи из дуела екипа које играју у четвртак, а у другом оне које победе у петак.

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић: „Прво домаће такмичење за врло вредан трофеј који носи име по великану српске И југословенске кошарке. Сви који су се заслужено нашли у жребу сигурно да желе да се прикажу у што бољем светлу. И освоје „Жућкову левицу”. Куп такмичења су сигурно специфична јер дају свима пођеднаку шансу, такође И доносе могућност да се освоји вредан трофеј после три утакмице. Задовољан сам жребом, свакако да ако желите да освојите трофеј морате да победите све ривале које Вам додели жреб. Почињемо Динамиком у петак, екипа која има свој квалитет. Максималан респецт према сваком ривалу, И идемо корак по корак, јер нас до крајњег циља очекују потенцијално три утакмице у три дана. Очекујем И велику подршку наших навијача којих традиционално има пуно у Нишу И том делу Србије”

Капитен Бранко Лазић: “ Велика свечаност српске кошарке, чији сам учесник више година И знам колико је лепо И важно бити део купа Радивоја Кораћа, такође И освојити ово такмичење. Поштујемо све тимове, стартујемо против Динамика И у тај меч морамо да уђемо максимално. Куп је врло специфично такмичење, по овом распореду могли би да одиграмо три утакмице у три дана, И зато морамо корак по корак, јер сви као И ми желе овај трофеј. Очекујем као И сваке године, да дођу наши навијачи који би нам пуно помогли И дали потребну подршку да одиграмо добро у Нишу”

Велико финале игра се у недељу 17.фебруара у дворани „Чаир”