ЗВЕЗДА ПУТУЈЕ ПО ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: Момци, само храбро!

У четвртак у 19 часова по нашем времену фудбалери Црвене звезде одиграће вероватно кључну утакмицу у Европи ове сезоне, која после 25 година може да им донесе европско пролеће…

Досадашњи резултати у групној фази Лиге Европе позиционирали су Црвену звезду као тим који најозбиљније претендује на друго место у групи Х иза лондонског Арсенала, а бод у Лондону омогућио је црвено-белима да имају бодовну предност у односу на преостале ривале у групи. Та предност би, теоретски гледано, могла Звезди да пружи кредит да пролаз у наредну фазу такмичења можда потражи у последњем колу против Келна, на домаћем терену, али свако коме срце куца црвено-бело зна да ће пролаз да се тражи у Белорусији.

Звезда је већ прешла предуг европску пут ове сезоне, наши момци су у константном такмичарском ритму од краја јуна и сасвим сигурно је дошло и до психичког и до физичког умора. Међутим, за утакмице попут ове у четвртак се једноставно живи и нема никакве сумње да ће наши играчи дати све од себе да се окићени победом и, надамо се, пролазом врате у Београд. Била би то невероватна сатисфакција и конфирмација једног врхунског рада, врхунске стручности и посвећености свом послу, својим обавезама и Црвеној звезди. Био би то успех који нико није очекивао, који нико није могао ни смео да постави као реалан циљ, али који постаје јава и који Звезду на велика врата враћа на место најбољих тимова Европе, тамо где заиста и припада.

Добра околност по тренера Милојевића је што ће имати готово најјачи могући састав и огроман простор да постави тактику онако како он мисли да ће бити најучинковитије по Црвену звезду. Подсетимо, наш тим је у претходном периоду испробавао разне тактичке варијанте које би могле да дођу као изненађење за екипу БАТЕ-а, а шта ће тачно да се догоди сазанећмо у четвртак.

Било како било, предуслов за позитиван резултат биће храбра и одважна, али пре свега концентрисана игра, што је нешто на чему шеф струке нашег тима инсистира од старта. Звезда ће имати подршку око 2 000 својих присталица који би требало песмом и подршком да носе наш тим до сна који чекамо четврт века.

Звездо, само храбро!