Звезда разбила Морнар у дербију кола!

Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу Морнара у оквиру трећег кола АБА лиге. Утакмица је завршена резултатом 93:62, и тако је укупна кош разлика у само 3 утакмице регионалног такмичења дошла на читавих 100 поена.

Изабраници Саше Обрадовића нешто спорије су започели меч, али су средином прве четвртине ухватили прикључак. Хол је маестрално покренуо Звезду а онда су му се прикључили и остали. Уследио је деби двојице Американаца у домаћем тиму – повратника Тејлора Рочестија и Емануела Терија, који су оставили одличан утисак. Рочести је сјајним разигравањима и тројкама подсетио навијаче на претходни мандат и најавио исто, док је Тери имао запажену ролу у рекету и неколико атрактивних алеј-упова. Почетком друге деонице су додали гас, одлепили се на двоцифрену разлику, а у трећој су потпуно „прегазили“ Баране. До краја утакмице сви кошараши звезде су улазили у игру а разлика се контантно повећавала и читавих 30 разлике на крају меча.

Најефикаснији код црвено-белих био је Џордан Лојд са 16 поена и четири скока, Дејан Давидовац додао је 13, један више од Ленгстона Хола, док је Марко Јагодић Куриџа стао на 11. Споменути Рочести постигао је седам поена, а један мање постигао је Тери. Звезда се тако и даље налази на челу регионалног каравана са екипом Будућности и Мегом.