Звезда гостује Задру

Кошаркашима Црвене звезде следи права провера пред плеј-оф АБА лиге. Задар још увек није обезбедио опстанак два кола пре краја лигашког дела, а победа у наредној утакмици им доноси мир пред последње коло. Утакмица 21. кола АБА лиге на програму је у суботу, 9. марта, од 17 часова.

Kошаркаши Црвене звезде су већ увелико обезбедили прву позицију на крају лигашког дела АБА лиге, али својим приступом на терену показују да нема никаквих калкулација. То се најбоље видело у претходном колу регионалног такмичења када је Црвена звездa савладала Партизану веома неизвесном мечу.

Импулс самопоуздања стигао је у екипу, а још добрих вести пристигло је када је било познато да је повреда за Огњена Добрића прошлост. Бек Црвене звезде отпутовао је у Задар и биће на располагању тренеру Милану Томићу. A са каквим амбицијама су отпутовали у Задар говорио је тренер Црвене звезде:

’’После дужег времена поново имамо на располагању комплетан састав јер се Огњен Добрић вратио у тренажни процес. Иако немамо резултатски императив, идемо у Задар са амбицијом да одиграмо добру утакмицу. Утакмица коју смо одиграли у претходном колу показала је да нас никакве калкулације не интересују, приступамо свакој утакмици као да је од резултатског значаја и тако ће бити и у Задру. Знамо да нас очекује тешка утакмица, у добро познатом амбијенту против добре екипе која је показала велики квалитет против Будућности у Подгорици без обзира на скраћени ростер’’, истакао је Милан Томић.

Своја очекивања пре утакмице 21. кола АБА лиге изнео је и првотимац Црвене звезде Дејан Давидовац:

’’Утакмица у Задру биће права прилика за нас да ухватимо ритам за најважније утакмице које нам предстоје. Наравно, ту мислим на плејоф који није далеко. Имамо тај луксуз да не морамо да размишљамо о позицији на табели, али то не мења чињеницу да ћемо такмичарски приступити утакмици у Задру. Нисмо екипа која калкулише, а то смо већ показали. Идемо са жељом да одиграмо добру утакмицу и покушамо да остваримо још једну победу’’, истакао је Давидовац.