Звезда упутила жалбу на казну АБА лиге!

Кошаркашки клуб Црвена звезда званично је упутио жалбу на последњу одлуку о казни АБА лиге везану за утакмицу 18. кола између Црвене звезде и Партизана. Поред жалбе на ову одлуку, клуб се још једном осврнуо на много проблема који муче АБА лигу, о којима већ недељама информише јавност.

КК Црввена звезда наводи и да је „одушевљена експедитивношћу АБА лиге“ и да би волела да се тако брзо одлучило од стране јединог легалног органа лиге, Председништва, око неодигране утакмице 13. кола у Подгорици. Ту одлуку наиме чекамо већ више од 40 дана!

У образложењу ове жалбе клуб наводи да одлука о казни нажалост сублимира све мањкавости и пропусте лиге ове сезоне, да је пуна нетачних основних података, почев од датума и кола „спорне“ утакмице. Као и да је одлука о казни наведена интегрално што се никада у историји лиге није догодило, у њој су наведене чак и озбиљне неистине попут оне „Да је један гледалац покушао да нападне судију“, а истина је да је тај судија покушао да удари гледаоца!

Даље се наводи: „Ову казну у име АБА лиге је писао и донео дисциплински судија који није ни формално постављен на ту функцију током лета 2019. године због озбиљних правних пропуста због којих је КК Црвена звезда већ упутио тужбу надлежном суду у Загребу, са циљем да се допуне оснивачка акта лиге која нису мењана (уз незнање већине клубова) од 2015.године ??? Понављамо да је Саша Павличић Бекић лично у изрицању казне КК Црвена звезда за неодигравање утакмице 13. кола АБА лиге навео да „није надлежан“, а иницијални покушај кажњавања нашег клуба касније је „оборен“ и преиначен од стране жалбеног већа!!!“

КК Црвена звезда још једном упозорава да је АБА лига на ивици пропасти јер једини орган који формално-правно постоји је Председништво АБА лиге. И прво што од тог тела очекујемо је да донесе коначну одлуку о утакмици 13. кола АБА лиге!

На крају се клуб осврнуо и на изузетно занимљиво и несвакидашње образложење казне, које је овог пута било никад детаљније уз наду да ће и у будућности сваки пропуст на свакој утакмици и образложење казне буду у истој форми и врло детаљни попут ове наводне казне која је изречена КК Црвена звезда.

Целокупну жалбу КК Црвена звезда мтс упућену АБА лиги можете прочитати ОВДЕ!