Звезда успешно завршила 2017. годину

Кошаркаши Црвене звезде победили су на гостовању у Милану екипу Арманија са 91:88 у оквиру 15. кола Евролиге. Звезда је уписала своју шесту победу у 15 одиграних мечева, док је Армани забележио 11. пораз.

Звезда је одиграла утакмицу са доста осцилација, али најбитније је да је водила свих 40. минута и забележила битну победу за крај године. Милко Бјелица се после релативно лошег периода што се тиче сопственог учинка „пробудио“,  и дао неколико тројки. Џејмс Фелдин је сад већ у фантастичном низу индивидуалних партија. За противничке екипе је постао непредвидив јер је подједнако постао опасан како из шутева са стране тако и из продора, који су скоро па по правилу преко руку противничких играча. Треба истаћи дефанзивне роле Лазића и Дангубића који постају „ноћна мора“ свих бековских линија у Евролиги. Чак и у овом измењеном критеријуму суђења, који је свакако форсира нападаче, они налоазе начин да одрже притисак на лопту. Лесор је такође одиграо доста зрелу утакмицу, као и већина играча који су улазили на терен.

Са друге стране Армани је одиграо нешто боље него у протеклом периоду. Пре свега наш Мицов, који је пословично против Звезде пружио веома добру партију. Међутим у тиму препуном индивидуалног квалитета нема скоро па никакве кохезије. Изгледа да модни креатор није свестан кошаркашки квалитет његовог тима, већ годинама није ни приближно сразмеран уложеним средствима.

Црвену звезду је на овом гостовању испратио велики број наших навијача чија се песма чула током читаве утакмице.  Следећу утакмицу Црвена звезда игра против Олимпије, а након тога у Београд долази највеће изненађење Евролиге, екипа Жалгириса.