Звезда заказала финале против Меге!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Борца и на гостујућем паркету и тако обезбедили пласман у финале Суперлиге Србије. Коначан резултат био је 80:57, а изабраници Дејана Радоњића контролисали су утакмицу читавим њеним током. 

Фото: Борац/Душко Радишић

Црвена звезда је утакмицу у Хали крај Мораве почела у петорци: Хол, Добрић, Лазић, Давидовац, Ноко. Тренер Радоњић поново није имао на располагању Волдена и Лојда. Одлично су отворили утакмицу београдски црвено-бели и након непто више од четири минута повели 10:0, што је натерало клупу Борца да реагује тајм-аутом. Домаћи су се „уписали“ тек у шестом минуту утакмице. Захваљујући доброј игри у транзицији и квалитетној одбрани Звезда је решила прву деоницу у своју корист – 19:8.

Други период је почео ефектним закуцавањем Раданова под фаулом. Пронашао је офанзивни ритам домаћи тим на крилима својих младих играча, али је расположена била и Звезда и након друге тројке Лазића стекла максималних 29:15. Екипа тренера Мариновића није се предавала, па се серијом 11:2 вратила у утакмицу, што је натерало Радоњића да затражи тајм-аут. Одлично је одиграо наш тим финиш првог полувремена, након којег је стекао нову максималну предност (+15).

Рутински је Звезда држала Чачане „на одстојању“ током треће четвртине. Дуго су изабраници Дејана Радоњића били на свега два постигнута поена у последњем периоду, па се Борац предвођен играчима из своје кадетске селекције спустио на једноцифрени дефицит. Толико близу домаћи тим није био још од друге половине друге четвртине. Питање победника у потпуности је решено након тројке Хола на три и по минута пре краја утакмице.

Најефикаснији је био Огњен Добрић са 16 постигнутих поена, а пратио га је Дејан Давидовац са 12.