Звезда засијала у правом тренутку

Тим Дејана Станковића одиграо најбољи меч ове сезоне, поново када је најпотребније Звезда одиграла на високом нивоу и у утакмици сезоне разбила Каират. 

Фудбалери Црвене звезде славили су против Каирата резултатом 5:0, одиграли најбољу утакмицу у сезони и тако обезбедили треће коло квалификација за Лигу шампиона где их чека Шериф, а поред тога црвено-бели су обезбедили и пету узастопну јесен у Европи где ће већ сада минимално играти у Лиги конференције.

Чинило се у једном тренутку да тим Дејана Станковића није на оптималном нивоу, да се Звезда мучи у нападу, ствара мали број шанси, али синоћном утакмицом црвено-бели су показали баш оно што их је красило прошле сезоне – директан и офанзиван фудбал. У правом тренутку Звезда је подигла ниво своје игре, наплатила промашаје против Војводине и Младости и пружила најбољу партију ове сезоне. Било је питање тренутка када ће Звездин ударни двојац да поигра, а асистенцијом Катаиа и голом Иванића против Младости био је само почетак.

КАТАИЈЕВ ПЛЕС 

Оно што највише радује навијаче Црвене звезда али и Дејана Станковића један од најбољих играча у тиму, мучио се на почетку сезоне, појавио у правом тренутку. Популарни „Магико“ одиграо је свој најбољи меч ове сезоне, а одбрана Каирата није имала решења за овог фудбалера, одбрану тима из Казахстана матирао Катаи је сам матирао два пута. Популарни потез дриблинг у десно у шут уродио је плодом, а тренер Црвене звезде Дејан Станковић од Катаија је то тражио константно у претходним утакмицама. Гол из слободног ударца је још један мајсторски потез Звездине десетке. Чини се да је у правом тренутку Катаи пронашао себе на терену и да пред најважније мечеве Звезда ће имати Катаија какав је потребан.

ДИОНИ И ФАЛКО ГОЛОВИМА ДО САМОПОУЗДАЊА

Летње појачање Лои Диони уписао се у стрелце Црвене звезде и постигао свој дебитански гол. Шутем са дистанце Звездин нови нападач скинуо је терет са леђа и вероватно себе ставио у први план код тренера црвено-белих и дошао до преко потребног гола. Поред Дионија и Фалку је гол био потребан за подизање самопоуздања, а како је добио шансу испред Бена, италијански фудбалер показао је своје квалитете и одличне партије у досадашњем делу сезоне крунисао је голом у рашље карактеристичним потезом.

ДРАГОВИЋ КОМАНДУЈЕ ОДБРАНОМ 

Звездино највеће летње појачање Александар Драговић показао зашто је врхунски играч и практично у свим мечевима до сада одиграо без грешке. Константна смиреност у игри, померање линије одбране и сјајна игра ногом коју је синоћ искористио за асистенцију Дионију за први гол у дресу шампиона Србије.

СТАНКОВИЋЕВ РАД КАДА ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈЕ

Након прве утакмице против Каирата Станковић је прихватио критике и рекао да је он крив. Тиме показао величину и значење Црвене звезде. Синоћ је осетио и наредио тоталну офанзиву као једно решење за пролаз даље. Ставио Катаија и Фалка на крила, који су били млазни погон за тим Звезде. Канга и Иванић су добили тако простор у централном делу, док је осетио колику енергију носи Диони и гурнуо га у ватру испред Бена. Поново је Станковић притеран уз зид показао колико може да се издигне из тешке ситуације и води свој тим до тријумфа сјајним избором играча, формације и мотивацијом.