Звездин маестро – Иванић Мирко

Мирко Иванић је јунак 164. вечитог дербија.

Ако је неко заслужио да реши највећу утакмицу српског фудбала, то је Мирко Иванић. Звездин фудбалер проживљава најлепше тренутке у каријери и сигурно игра најбољи фудбал у свом животу, а све то након тешких тренутака због спорог прилагођавања на живот и рад у Црвеној звезди.

Иванић је у наш тим дошао јануара 2019. године у милионском трансферу из Бате Борисова. Терет огромних очекивања је моментално сручен на леђа племенитог везисте, од којег су се тражили голови и асистенције од самог старта.

Тих и ненаметљив момак из Бачког јарка, није се снашао на самом почетку живота у Љутице Богдана. Не навикнут на константан притисак јавности, „тиховао“ је на терену када је играо и стидљиво подизао главу када би излазио из игре, неретко испраћен звиждуцима, понекад и размажене Звездине публике. На моменте, десио би се изненадни бљесак у виду гола, асистенције или доброг потеза, који би само на секунд најавили његове могућности, али то би било све… Поново би нестао са терена и слушао осуде јавности како није оправдао очекивања на „Маракани“.

А онда је дошао Дејан Станковић и десила се ова сезона. Сезона пуне афирмације Мирка Иванића, Звездиног маестра који је преузео терет игре на своја плећа, поготово након изостанка Александра Катаија.

Звездина „четворка“ је ове сезоне најконстантнија фигура нашег тима. Уписао је 16 голова и 10 асистенција у свим такмичењима, али поред голова и асистенција, посебан утисак одаје лакоћа његове игре и на који начин „плеше“ тереном ове године. „Мистер“ је улио невероватну дозу самопоуздања у стидљивог момка, који се сада не либи да прода тунел Калабрији у сред Милана или као јуче, да буде највиши у букету црно – белих фудбалера, и да донесе победу Звезди у вечитом дербију.

Пред Мирком су сада лепи тренуци, а на управи клуба тежак задатак да Звездиног маестра оставе и даље на „Маракани“. Иванићу уговор истиче следећег лета и одлични везиста улази у последњу годину уговора. Звезда ће напасти Лигу шампиона у предстојећим квалификацијама, а многобројни тимови ће се распитивати за „здравље“ нашег играча. Трагедија би била да Иванић не доживи овације препуне „Маракане“ и не уведе црвено – беле у најелитније континентално такмичење.