Звездин тим на пролеће: „Пуцаће“ у свим линијама тима, Владан на слатким мукама

Зимска пауза приближила се крају. Црвена звезда ће кроз три дана отворити пролећни део првенства на домаћем терену, када ће у дербију кола дочекати новосадску Војводину.

Црвено – бели полако приводе крају рад током зимских припрема. Након „грубих радова“ на Пафосу и Анталији, ушло се у последњу недељу пред наставак првенства, где се у Београду ударају „фини радови“ пред поход на 30. титулу.

Форма и такмичарска озбиљност приказани су током контролних мечева на Кипру и Турској, када је наш тим забележио шест победа из исто толико мечева.

Глад за победом појачао је и играчки кадар, који је још више ојачан током зимске паузе. Црвену звезду су током јануара појачали Вулић, Вукановић, Јирка, Милуновић, Гајић и највећа жеља током претходних годину дана Мирко Иванић. Уговоре с клубом су продужили Савић, Стојковић, Борјан и Павков. Док су са друге стране клуб напустили Крстичић, Милић, Срнић и Дегенек.

Током контролних утакмица, буквално је сваки појединац допринео победама и доброј игри. Па се с правим разлогом поставља питање, ко ће заузети место у стартних 11?

Голман Поповић је имао феноменална издања у Анталији. Бранио је пенале, скидао зицере и само због минулог рада Милан Борјан има предност пред наставак првенства.

Доласком Гајића и Милуновића створена је паклена конкуренција у последњој линији. Рекло би се да једино сигурно место у дефанзивној четворици има Родић, док ће за остале позиције да „гори“. Вујадин Савић је током јесени муку мучио с повредом. Срећом, тај период је иза њега и очекује се да поведе тим ка новој титули. Бабић је одушевио током мечева у Анталији. Најзад је почео да показује квалитет због којег је и отишао у Шпанију пре пар сезона. Сигуран у пољу, миран на лопти, доминантан у ваздуху. Исте квалитете показао је и Милуновић. Одлични штопер био је жеља Владана Милојевића од септембра 2017. и дуела у Лиги Европе. Најзад се тај трансфер реализовао ове зиме и корпулентни играч је задужио наш дрес. Немања је показао феноменалну антиципацију, чврстину и одличну скок игру. Доласком Гајића највећа конкуренција је настала на позицији десног бека. Гајић, Гобељић и Стојковић конкуришу за то место. Својим квалитетима, Гобељић и Жуле могу покрити још неку дефанзивну позицији, док је Гајић због касног доласка у заостатку за стандардним двојцем, иако је на мечу с Марибором показао квалитет и да ће се брзо упустити у борбу за стартних 11.

Највећа „гужва“ је у средини терена. Душан Јованчић је тихо израстао у неизоставни шраф Владана Милојевића и постао играч који диктира темпо нашем тиму. Могло би се констатовати да је он сигуран на једној позицији централног везисте док ће се Чаушић и Јовичић борити за место „коректора“ на средини терена. Милојевић ту има и опцију да постави Лоренца Ебесилија, који такође може да одговори обавезама у средини поља. Такође, биће занимљиво видети где Владан види Мирка Иванића. Да ли као централног везисту или ближе нападачу.

Што се тиче офанзивних позиција, Бен и Марин су сигурни. Ерик Јирка се одлично показао и стручни штаб је одушевљен приказаним од стране младог Словака. Ту је и препорођени Вељко Симић. Звездино крило фудбалски се поново родило под командом Владана Милојевића и потврђује приче о таленту које су га пратиле док је играо у млађим категоријама. Као опција иза нападача ту је и највеће појачање у виду Мирка Иванића. Префињени везиста је играо на тој позицији у Бате Борисову и био је главни покретач игре Белоруса. Такође, опције су и Вукановић и Јевтовић. По свему судећи, Владан Милојевић има широк спектар играча на које може да рачуна када су офанзивни везисти у питању.

У нападу такође не мањка квалитета и борбе за позицију. Ричмонд Боаћи, Милан Павков и суперталентовани Дејан Јовељић. Три феноменална играча, а само једна позиција у тиму. Право је питање ко ће добити предност на пролеће. Боаћи се током јесени мучио с повредом. Павков је наставио и на припремама с одличним играма и постигао је неколико феноменалних голова. С друге стране, Јовељић из меча у меч показује свој таленат и гладан је игре и голова у сениорском фудбалу.

Када се сумира, Црвена звезда има на окупу веома јак и широк кадар. Зависно од тактике и поставке, Владан Милојевић има на располагању велики број комбинација од којих ће и зависити састав тима. Пре свега да ли ће наш тим играти са два нападача или у формацији 4-1-4-1 или у „стандардној“ 4-2-3-1.

У овом тренутку најближи стартној постави на пролећној премијери су: Борјан, Стојковић, Милуновић, Савић, Родић, Јованчић, Јовичић, Јирка, Марин, Бен, Боаћи. Иако не би било изненађење да се у стартној постави од старта нађу Бабић, Чаушић, Иванић или Симић.