Звездине мете за нападача – Охи и Кајоде!

Након неуспешног трансфера Александра Пријовића у Црвену звезду, тим са Маракане окренуо се другим опцијама, а како РСБ незванично сазнаје у игри су два имена – Оларенвају Кајоде и Охи Омоиџуанфо.

Кајоде је нападач из Нигерије, тренутно је члан Шатхор Доњецка, а претходну сезону је провео на позајмици у Сиваспорту и постигао 11 голова за клуб из Турске. Одиграо је укипно 40 утакмица за турског суперлигаша, а прославио се и у групној фази Лиге Европе где је на 5 утакмица постигао 4 гола.

Кајоде је своје најбоље партије пружао у дресу Аустрије Беч, а одличне партије су га препоручиле Манчестер Ситију. За две сезоне у Аустрији, Кајоде је постигао 35 голова у свим такмичењима. Као Ситијев играч био је једну сезону на позајмици у Маљорци, а лета, 2018. године уследио је трансфер у Шатхор Доњецк из Манчестер Ситија за 3 милиона евра.

Поред Кајодеа, руководство и стручни штаб Црвене звезде фокусирани су и на нападача Молдеа, Охија Омиџуанфа. Охи тренутно наступа за Молде и у одличној је форми. Норвежанин је на 9 утакмица у досадашњем делу сезоне постигао 9 голова и први је стрелац лиге. Претходну сезону Охи је завршио са 17 голова у мрежи противника у свим такмичењима.

У каријери Охи је још наступао за Лилесторм, Јерв и Стабек из ког је прешао у Молде за 1 милион евра.