Звездо, дај Бранку ДОЖИВОТНИ УГОВОР!

Не виђа се често да хала Пионир егзалтирано скандира име тренера или играча, али у последње време сви су сложни да грло и дланове треба „одрати“ на помен имена великог Бранка Лазића. Беспоштедни борац, благо сваког тренера, и што је нама најдраже – благо Црвене звезде.

Јучерашња победа показала је колико срце и карактер имају момци које предводи Дејан Радоњић. Показало је и какав ауторитет, знање и умеће поседује тренер са највише победа у нашем дресу који није дозволио својим момцима ни да падну после -15 у првој утакмици. Црвена звезда као најуспешнији спортски колектив показује да је могуће и да је и даље најздравије ићи приступом да се само предан и квалитетан рад на крају исплати. Ипак, оно што смо јуче видели од Бранка Лазића најчистија је демонстрација витештва, љубави према клубу, љубави и поштовању према тренеру, саиграчима и навијачима.

Ни не знамо више на који начин да исхвалимо лавље срце легендардног бека Црвене звезде. Многи су оспоравали његов нападачки допринос, многи су у њему видели само „дефанзивног специјалца“, али онај ко воли кошарку и ко разуме кошарку схватиће да је Лазић један од најважнијих стубова нашег тима. Јуче је можда одиграо и најквалитетнију четвртину у нашем дресу, летећи свугде по терену у тренутку када је предност Звезде била недостижна и када је већ виђено било да ћемо водити са 2:0 у серији. Наш Лаза не да није „повукао ручну“ већ је гинуо за сваку лопту као да је сваки напад одлучујући. Гинуо је попут оне утакмице против Будућности када је брзином од „200 на сат“ улетео у публику у жељи да спаси једну лопту, а на прекор тренера Радоњића шмекерски одговорио са „да ли хоћеш да победимо“. То је он – борац, лав, радник, играчина, људина и краљ.

Бранко Лазић је, да се нико на свету не наљути јер заиста имамо највеће могуће поштовање за све наше момке, за све легенде Црвене звезде, најозбиљнији кандидат да у неком моменту добије понуду за доживотни уговор. Можда ово није реално, али само желимо да нагласимо да Лаза то заслужује. Непоновљиви борац, идол младих и пример правог спортског витеза којем је фер плеј изнад свега, који ће са поломљене обе руке инсистирати да игра на паркету и који никада неће дати мање од 200% себе. То се не учи на тренинзима, са тимe се човек једноставно роди.

ЗВЕЗДО, ДАЈ ДОЖИВОТНИ УГОВОР БРАНКУ ЛАЗИЋУ!