ЗВЕЗДО, САМО ХРАБРО: Младићи борови пред деценијским успехом!

Фудбалери Црвене звезде вечерас од 19 часова играју први меч плеј офа за Лигу Европе против руског Краснодара, пребогате екипе са ванземаљском инфраструктуром и прескупим играчким кадром. Ипак, иако на папиру фаворити, Руси морају да буду свесни да се и црвено-бели питају у овом двомечу.

Звезда је прошла дуг пут овог лета од практично расформиране екипе, без самопоуздања, уиграности и перспективе до тима који је на прагу да обрадује навијаче пласманом у Лигу Европе, успехом који чекамо више од једне деценије. Да не улазимо сада у суморну чињеницу и питање зашто гигант попут нашег клуба толико дуго одсуствује са европске сцене, реално ћемо рећи да је данашња ситуација била изнад очекивања велике армије навијача која је одушевљено испратила како су наши хероји у прошлом колу квалификација на плећа бацили славну прашку Спарту. Демонстрирали су наши момци за кратко време да могу да играју са јаким ривалима, да им пријају европске утакмице, да су усвојили тактичке замисли шефа Милојевића и нема сумње да ће комбинација ових фактора бити озбиљан чинилац у вечерашњем двомечу.

Звездино расположење пре неколико недеља покварила је повреда популарног Бакуле, Бранка Јовичића, који је као створен за вечерашње утакмице где бисмо вероватно видели како „хапси“ противничке везњаке и својим натприродним моторичким способностима даје преднос нашем везном реду, у којем ће се сасвим сигурно водити највеће битке. Тежак задатак да надомести изостанак Јовичића имаће Дамијан Ле Талек, француски универзалац који је до сада готово перфектно играо на позицији штопера, али није убедио јавност да може да пружи партије на високом нивоу на својој природној позицији. Ипак, сви ми верујемо да ће Ле Талек успети да оправда свој педигре и епитет носиоца игре и да ће пружити партију достојну дивљења и аплауза. Било како било, кључ у вечерашњем двомечу биће храбро срце и мирна, концентрисана глава, јер само пуним фокусом можемо да дођемо до правог резултата. Краснодар је екипа која је одлично физички припремљена, знају да играју на гол више, не срљају и искључиво играју по земљи, што је стил игре који ми генерално теже бранимо. Због тога ће бити од капиталне важности да наши момци увек буду на максимуму концентрације и да им се не догоде нежељени киксеви.

Момци, само храбро вечерас, а за недељу дана да на улицама Београда славимо повратак тамо где нам је и место – у врху европског фудбала!